Materiali

COTTON®
Bombaž je mehak in udoben naravni material. Je izolativen in zračen. Ena od prednosti bombaža je, da se ne topi, če je izpostavljen ognju in iskram, prav tako ne pospešuje gorenja. Naša močno odporna bombažna tkanina je posebej trdna in trpežna. To dosegamo, ker smo prisotni od pridelave do predelave in končne dodelave izdelka.
POLYESTER/COTON ® 
Kombinacija poliestra ion bombaža ima dokazano lastnosti visoke trpežnosti in dolgotrajnosti tkanine. Zračnost bombaža v kombinaciji s trpežnostjo in barvno obstojnostjo poliestra delovno obleko obstojno po obliki in barvi, ter omogoča dolgo uporabo.Taka izbira materiala je torej primerna za težke obremenitve tako delavca kot obleke.
CORDURA ®
Cordura JE DuPont'sblagovna znamka ekstremno trpežnega polyamida. Je tri krat trpežnejša od standardnega polyamida, sedem krat mončnejša od bombaža in kljub temu fina in prožna. Primarno jo uporabljamo za ojačitve na mestih, ki so posebej izpostavljeni.
PRO THERMAL ®
Pro Thermal so materiali, ki nudijo visoko zaščito pred vročino in mrazom. Material zazna in preprečuje višek toplote istočasno pa zadržuje odvečen mraz. Pro Thermal vzdržuje telesno temperaturo na enaki stopnji ves dan. Posebej je primeren za srednje izolativne obleke.
DUBBY NYLON ®
Na veter in vodo odporen material z visokim prenosom vlage in zraka. Extra močan in trpežen. Prijeten za nositi in trajen. Prenese 3.000 mm vodnega stolpca in 4.000 mvp zračnosti.
PRO VENT ®
Pro Vent so materiali z visoko zračnostjo. Prepuščajo vlago in vročino. Zoperstavijo se dežju, snegu in vetru. Pro Vent je prožen, varovalen material za nošnjo zunaj.
OXFORD NYLON ®
Na veter in vodo odporen material z visokim prenosom vlage in zraka. Prijeten za nositi in trajen. Prenese 2.000 mm vodnega stolpca in 3.000 mvp zračnosti.
PRO TEC ®
Pro Tec so materiali, ki omogočajo učinkoviti zaščito proti vsem zunanjim neprilikam. So zelo odporni in trpežni na močne obremenitve. Pro Tec materiali so posebej primerni za ekstremne razmere in delo v neprijaznem okolju.
PRO DRY ®
ProDry so materiali, ki se nosijo tesno na kožo. So prenosniki vlage in jo prepuščajo na zunanjo plast. S ProDry ne boste imeli vlažne in hladne kože.
 


Nano-Tex

Nano-Tex je struktura, ki samodejno zavrača in preprečuje madeže. Z uporabo te nove tehnologije pri izdelavi tkanin ni potrebno iskati kompromisa med udobnostjo in kvaliteto. Rezultat je, da lahko sedaj kombiniramo mehkobo bombaža in obdržimo obleke čiste in sveže.
 
Kako deluje?
En nanometer je en bilijon metra. To je približek ekvivalentu velikosti tri do pet atomom. Z zamenjavo molekularne strukture tkanine smo skreirali strukturo , ki zagotavlja fantastično obliko in udobje. Smo prvi, ki smo uporabili Nano tehnologijo pri izdelavi oblek, ki brez dvoma postaja standard v tovrstni industriji.
 
Nano-Tex prednosti:
V primerjavi z običajnimi tkaninami je Nano-tex revolucionarno  tkan večsmerno, da varuje in preprečuje madeže. Vsako posamezno vlakno je preoblikovano, da zagotovi dolgotrajnost, močne obremenitve in posebej uporabnost delovne obleke.
 
Značilnosti:

  • nostavna odstranitev  madežev,
  • dolgotrajna zaščita,
  • dolgotrajna čistoča in svežina,
  • naravna mehkoba in udobje,
  • zračnost.

Z Nano tehnologijo je Projob naredil naslednji korak pri razvijanju proizvodov, s ciljem zagotoviti potrebe in zahteve industrije delovnih oblačil.


MATERIALI PODROBNO

YKK. Je vodilna svetovna znamka za zadrge. Izdelki so vrhunske kvalitete in so standard za ostale akterje na trgu. Coats je zgodba o novem standardu na področju sukancev. Ima jedro iz poliestra okoli katerega je poliestersko vlakno.Ta kombinacija omogoča raztezno lastnost niti, ki je odlična za šive s stanovitno dolgotrajnostjo.
VENT AIR pomeni opornost na veter in vodo, hhrati pa zagotavlja zračnost. VENT AIR vzdržuje telo suho in konstantne temperature, hkrati pa ščiti pred vremenskimi neprilikami. Material  sklada tri komponente: vrhunsko tehnologijo tkanja, funkcionalen material s premazom na notranji strani in vodo odbojno lastnost na zunanji strani. 3M Scotchlite odsevni material naredi obleko posebej vidno v temi in v razmerah zmanjšane vidljivosti. Material povzroči svetel odsev, ko ga obsijejo luči žarometov ali ko stojimo ob cesti. 3M Scotchlite odsevni material je primeren za zaščito obleke po najvišjem EU standardu za odbojnost zaščitnih oblek, EN471. Dosega tudi vse stroge standarde in teste s tega področja.
Duraflex je blagovna znamka visoko kvalitetnih zaponk, ki jih uporablja Projob, prav tako pasov in sistemov za nošenje orodja.