Pravilno vzdrževanje

Pranje oblačil
Pomembno je, da perete pri temperaturi, ki je navedena na etiketi izdelka in ne perete pri višji oz. nižji temperaturi. Nekatera oblačila se morajo prati pri 40°C in ne pri 60°C. Nekatera je potrebno prati ročno in ne strojno. Nikoli ne perite skupaj belih in barvnih oblačil. Vedno upoštevajte navodila za pranje izdelka, ki so na etiketi izdelka.
Vsa naša oblačila so ustrezno testirana. Vsako izmed njih ima svoja navodila za pranje in zelo pomembno je, da le-tem sledite. Če boste oblačilo vedno prali skupaj s podobnimi barvami in pri priporočeni temperaturi, bo dalj časa ostalo lepo.«Perite posebej« v navodilih za pranje pomeni, da bo to oblačilo verjetno v začetnih pranjih puščalo barvo, zato je še posebej pomembno, da sledimo navodilom za pranje.

Predpranje
Uporabite enako količino praška, kot za glavno pranje, kadar imate v predpranju zelo umazana oblačila. Za oblačila, ki niso zelo umazana, predpranje preskočite. Namakanje oblačil ni priporočljivo zaradi poškodb, ki jih lahko oblačilo povzroči neraztopljeni pralni prašek.

Pralni prašek
Vedno se prepričajte, da boste uporabili pravilno dozo praška – sledite navodilom na embalaži. Uporabljajte pralni prašek, ustrezen pranju pri temperaturi, pri kateri morate prati oblačila.

Sušenje oblačil
Oblačila sušite v stroju samo v skrajnem primeru, v kolikor imate čas in prostor, jih raje sušite na prostem, saj je to bolje za vaše obleke. Zgladite tkanino in šive pred obešanjem. Pri sušenju v sušilnem stroju nikoli oblačil ne posušite do konca, saj lahko to privede do krčenja in nepotrebne obrabe.

Čevlji
Hranite čiste čevlje v suhem in zračnem prostoru, ko jih ne uporabljate. Pred vsako uporabo preverite, če so primerna za nošnjo. Redno jih čistite s ščetko, gobico in podobnim. V kolikor so čevlji usnjeni, jih morate mazati s kremo, voskom, posebno polituro, ipd. Za čiščenje čevljev ne uporabljajte agresivnih izdelkov (bencina, kisline, topil, ipd.), ki lahko uničijo kvaliteto, varnost in trpežnost varnostne obutve. Čevljev ne sušite blizu ali v direktnem kontaktu z izvori toplote.

Razlaga simbolov za vzdrževanje oblačil:

Oblačilo lahko perete strojno ali ročno. Številka v vedru označuje najvišjo možno temperaturo pranja.
Pazljivo pranje. Stroj napolnite samo do polovice. Številka v vedru označuje najvišjo možno temperaturo pranja.
Samo ročno pranje. Max. 40°C. Kratek čas pranja. Ne drgnite.
Beljenje s klorom je dovoljeno, vendar le hladno in v razredčeni raztopini.
Likanje je dovoljeno. Pike v likalniku označujejo posamezno temperaturno območje.
Kemično čiščenje. Črka v simbolu in črtica pod njim je informacija namenjena strokovnjakom v kemičnih čistilnicah, da zlahka prepoznajo možne načine čiščenja ter se tako izognejo čistilom, ki bi lahko škodovala vašemu oblačilu.
Sušenje v bobnu ni dovoljeno.
Dovoljeno sušenje v bobnu. Sušenje pri normalni temperature. Pike v sušilnem stroju označujejo stopnjo sušenja.